Termoizolatii cu spuma poliuretanica

Termoizolatii cu spuma poliuretanica

termoizolatii cu spuma

Spuma poliuretanica are multe utilizari, insa, cea mai comuna dintre acestea, este in termoizolare. Datorita proprietatii de a nu se topi sau dilata in contact cu temperaturile ridicate, aceasta este ideala pentru a umple atat spatiile goale dintre diferite elemente de sustinere, cat si pentru a izola suprafetele plane, asa cum sunt peretii sau pardoseala.

Solutie optima pentru termoizolatii, spuma poliuretanica are o conductivitate termica redusa, marind, astfel, eficienta energetica a tevilor, se aplica intr-un mod usor, nefiind necesara o pregatire prealabila a suprafetei, si poate umple spatiile greu accesibile, asa cum sunt cele dintre capriorii unei case.

Tipuri de spuma poliuretanica

Exista tipuri diferite de spuma poliuretanica, in functie de duritatea si densitatea acesteia. Pentru fiecare dintre posibilitatile de utilizare ale acesteia, se recomanda o anumita densitate, dupa cum urmeaza:

 • Spuma poliuretanica flexibila si cu densitate mica: aceasta se foloseste in industria mobilelor si a automobilelor, putand fi pusa pe materiale textile si alte materiale usor corozive.
 • Spuma poliuretanica flexibila, folosita pentru termoizolare:de asemeni, aceasta se foloseste si in procesele de laminare, precum compresia sau transferul.
 • Elestomeri semi-solizi: acestia sunt folositi pentru rolele de imprimare.
 • Elestomeri cu densitate mica: cea mai deasa folosinta a acestora este pentru fabricarea incaltarilor.

In termoizolare, se foloseste spuma poliuretanica ce are o densitate scazuta si o flexibilitate ridicata, astfel incat sa poata fi aplicata pe orice suprafata, indiferent de forma acesteia, ceea ce o recomanda in special pentru cladirile cu o arhitectura complexa.

Termoizolare cu spuma poliuretanica

Serviciile de termoizolare cu spuma poliuretanica, pe care le oferim, au in vedere atat peretii exteriori, cat si cei interiori, ai unei constructii. De asemeni, ele se adreseaza si altor elemente, precum umplerea spatiilor dintre cadre, copertarea sapelor si a pardoselilor ceramice, a membranelor poliureice si a acoperisurilor.

Spuma poliuretanica poate fi aplicata pe materiale precum ceramica, beton, metal, lemn, gips carton si plastic, in toate cazurile dand rezultate remarcabile in ceea ce priveste prinderea si marirea eficientei energetice.

Avantajele unei termoizolatii cu spuma poliuretanica

 • Avand un continut de 90% celule inchise in structura sa, spuma poliuretanica absoarbe sub 5% apa din volum, ceea ce o recomanda pentru exteriorul locuintei sau in spatiile umede.
 • Aceasta asigura un coeficient termic ridicat. De exemplu, un strat de 5 centimetri de spuma poliuretanica ofera aceleasi rezultate ca si un strat de polistiren care are 10 centimetri.
 • Datorita gradului ridicat de adeziune, aceasta poate fi folosita pe unele dintre cele mai dificile materiale. Ea termoizoleaza si se muleaza foarte bine pe suprafete facute din gips carton, lemn, OSB, piatra, caramida, tencuiala, BCA sau beton.
 • Creeaza o manseta peste suprafata pe care este aplicata, fara punti termice, astfel incat mediul exterior este foarte bine separat de cel interior.
 • O termoizolatie cu spuma poliuretanica este recomandata in cazul in care nu se doreste o greutate suplimentara care sa apese pe cladire, aceasta fiind un material foarte usor.
 • Se face o uniformizare termica, prin pulverizarea spumei poliuretanice, inchizandu-se toti porii existenti pe suprafata pe care aceasta este aplicata. De asemeni, nu sunt necesare alte materiale adezive.
 • Ofera izolatie fonica de peste 20 decibeli, dar si impermeabilitate si izolatie termica.
 • Garantie se acorda in functie de tipul aplicatiei de la 10 la 30 ani!

Spuma poliuretanica reprezinta o alegere ideala pentru termoizolare, fiind o solutie economa si ecologica, pe termen lung.