Stabilitate chimica si biologica

Multe materiale de izolatie pot suferi diferite daune odata ce au intrat in contact cu diferite substance chimice. Aceasta rezistenta la substantele chimice utilizate in industria constructiilor este practic o caracterstica extrem de importanta a panourilor izolante produse din spuma poliuretanica. Indiferent ca vorbim de substance precum materialele butiminoase, produse folosite in protectia lemnului, componente de etansare sau a solventilor utilizati in adezivi, spuma poliuretanica poate face fata cu brio tuturor acestor elemente.

O alta caracteristica extrem de importanta a izolatiei din spuma poliuretanica consta in faptul ca aceasta rezista in fata plastifiantilor folositi in peliculele de etansare. Alti factori negativi, precum acizii si alcalii diluate, gaze de esapament sau medii industriale agresive, pot fi combatuti cu succes cu ajutorul izolatii din spuma poliretanica.

Pe langa faptul ca este inodora, izolatia cu spuma rigida PUR/PIR are un aspect estetic adecvat pentru aplicatiile tehnice in constructii, iar cei care aleg sa o foloseasca nu vor trebui sa se ingrijoreze cu privire la mucegai, sau orice alt timp de descompunere, deoarece aceasta izolatie nu putrezeste.

Aceasta este practic cea mai buna alegere atunci cand vine vorba de izolatie deoarece este rezistenta la orice tip de eroziune, produsa de vant sau apa, si face fata cu brio atat temperaturilor scazute cat si celor ridicate.