Hidroizolatii terase – acoperisuri cu spuma poliuretanica

   Hidroizolatii terase / acoperisuri cu spuma poliuretanica

hidroizolatii-terase Spuma poliuretanica rigida este folosita pentru termoizolatii si hidroizolatii terase si acoperisuri de peste 45 de ani. Copertarea acoperisurilor plane in cazul constructiilor noi si renovarea vechilor cladiri cu acoperis plan se numara printre domeniile principale de aplicare pentru spuma pulverizabil.   Spuma poliuretanica rigida cat si sistemele poliureice sunt sisteme bicomponente compuse din izocianat si poliol. Aceste doua componente sunt alimentate printr-un reactor care încalzește cele doua componente separat, pana la pistolul de pulverizare, în cazul în care acestea sunt amestecate și pulverizate pe substrat. Termoizolatia si hidroizolatia acoperisurilor plane impune cerinte mari materialului de termo-hidro izolare, pentru ca acoperisul plan trebuie sa reziste la diverse solicitari precum oscilatii mari de temperatura, expunere la zapada, ploaie, vânt. Deoarece este pulverizata pe acoperiș ca un lichid, se formeaza o structura continua fara ruperi de structura, foarte stabila. Spuma poliuretanica rigida trebuie sa fie protejata de expunerea la radiații ale soarelui și ultra-violete. Acest lucru face ca spuma poliuretanica rigida sa fie acoperita cu sisteme speciale de protectie precum sistemele poliureice bicomponente ce confera o aderenta buna asupra suportului (spuma poliuretanica rigida), o protectie ridicata la radiatii si ultra violete, o rezistenta mecanica sporita, si nu in ultimul rand o hidroizolatie in plus.

De ce hidroizolatii terase / acoperisuri cu spuma poliuretanica ?

Este dovedit ca aplicarea pe acoperis sau terasa aduce economii de timp de pâna la 80% si economii de investitii de pâna la 50% fata de procedeul de termoizolare conventional. Locuri critice, inaccesibile, precum luminatoarele sau parapetii pot fi usor termoizolate si hidroizolate in acelasi timp. Chiar si membranele bituminoase(în anumite cazuri) pot sa fie acoperite fara probleme cu spuma poliuretanica rigida. Sistemul termo – hidroizolant, obtinut prin combinarea de sisteme poliuretanice rigide si sisteme poliureice  pentru acoperișuri, este o solutie de calitate si de durata pe piata. Este fara sudura, flexibil și ușor.

Avantajele termo-hidro izolarii cu sistemele poliuretanice si poliureice :

–  Coeficient lambda foarte mic al spumei poliuretanice rigide (0.022 W/m.K)

– Aplicare : insprayere (echipa cu experienta, dotata cu utilaje speciale dedicate).

Timp scurt de aplicare – suprafete mari (500 mp pe zi, conditii optime).

Aderenta directa fata de suport (beton, caramida, materiale lemnoase, tabla etc.), nefiind necesare operatiuni de pregatire (adezivi, ancore etc.).

Structura compacta, fara ruperi termice, toata suprafata termo-hidro izolata.

Proprietati mecanice excelente, precum sarcina de compresie, rezistenta la compresie si deformare.

Garantia produselor si a aplicatorului.

– Nu este sensibil la efectele plastifiantilor folositi in peliculele de etansare sau la combustibili, uleiuri minerale, acizi si alcalii diluate, gaze de esapament sau medii industriale agresive.

– In anumite aplicatii, raportul de greutate intre solutia Elasto si alte solutii de izolare poate fi 1:6  sau chiar 1:10.

*Sursa date: http://chemistrytoenergy.com/basf-spray-polyurethane-foam-insulates-us-army-tents-and-hospitals

 

Certificate  de calitate Strike Cons S.R.L.

Linkuri Certificate in Format PDF:

Certificat SR EN ISO 9001 2008 (Sistem de Management al Calitatii)

Certificat SR EN ISO 14001 2005 (Sistem de Management de Mediu)

Certificat SR OHSAS ISO 18001 2008 (Sistem de Management al Sanatatii si Securitatii Ocupationale) 

certificate de calitate