Durabilitate

Datorita structurii sale si a capacitatii de a face fata impacturilor provenite din mediul extern, precum infiltrarea umiditatii sau eroziunea aerului, spuma rigida poliuretanica isi mentine conductivitatea un timp indelungat ce poate ajunge chiar si la o jumatate de secol.

O cladire este practic uzata in aproximativ 25 de ani de la infiintare, asadar, faptul ca poate aparea o usuara crestere a conductivitatii termice pe masura ce spuma poliuretanica imbatraneste nu influenteaza in mod deosebit functionabilitatea acesteia.

Exemplu

Acest lucru a fost confirmat si de un test efectuat in Germania, care a demonstrat faptul ca dupa aproximativ 30 de ani de la aplicare, spuma poliuretanica nu prezenta nicio gaura, bula, cavitati sau orice alt tip de deteriorare. Faptul ca acest material si-a mentinut performantele initiale, si inca reusea sa atinga valorile declarate dupa o asemenea durata de timp, confirma faptul ca este o alegere potrivita pentru orice tip de constructie.

Traficul pedestru sau anumite vehicule de dimensiuni reduse sunt doar cateva din exemplele de sarcini mecanice ce pot afecta integritatea unui acoperis plan sau cu o panta redusa. Aceste sarcini isi fac aparitia de-a lungul perioadei de construire a acoperisului sau in diferitele metode de curatare a aparaturii amplasate pe acoperisul cladirii respective. Amprenta adanca a talpilor in hidroizolatie este doar una din urmarile negative ce pot surveni atunci cand materialele de constructie isi pierd din rezistenta la compresiune. Daca aceasta amprenta apare in preajma unui element de fixare mecanica, atunci hidroizolatia poate suferi numeroase deformari, chiar si strapungerea acesteia de catre elementul respectiv. Acoperisul neetans este rezultatul deteriorarii hidorizolatiei sau a materialului izolant.

Aceste activitiati obisnuite de mentenanta si traficul pedestru nu pot afecta calitatea unica a spumei poliuretanica.