Asigurarea beneficiilor economice

Izolarea clădirilor noastre duce la beneficii economice atât pe macro-scala, cât și pe micro-scala securității în alimentarea cu energie:

Războaiele, politica, cererea crescută de la țările în curs de dezvoltare, chiar și  calamitățile naturale, toate acestea  amenință resursele de combustibil fosil în Europa, iar acest lucru a devenit o îngrijorare pentru multe țări care doresc să se asigure că sursele proprii de energie sunt garantate. Consumul mare nu poate fi satisfăcut prin surse alternative cum sunt vântul sau energia solară, însă dacă cererea poate fi redusă prin reducerea consumului (nevoii). Cea mai bună modalitate de a reduce cererea (consumul) este printr-o utilizare mai bună a izolației în clădiri.

Crearea de locuri de muncă: Industria izolației creează multe locuri de muncă , iar acestea, la rândul lor, creează  bunăstare. Fiindcă cererea de clădiri eficiente din punct de vedere energetic crește și cu numărul locurilor de muncă este în creștere, nu doar pentru construirea de noi clădiri, ci și pentru îmbunătățirea stocului de clădiri existent.

 

Facturi de energie reduse: Fie că sunteți proprietarul unei case sau o societate , având o clădire bine izolată veți economisi bani cu facturile de încălzire sau de răcire, recuperând din venituri, ajutând la reducerea sărăciei în combustibil și sprijinind economia.

Protejarea mediului

Este astăzi acceptat la scară largă faptul că încălzirea globală este una dintre cele mai mari amenințări la adresa modului nostru de viață, chiar la adresa existenței noastre și că este nevoie de acțiuni în forță pentru a stopa accelerarea acesteia și pentru a-i combate efectele.

În Europa aproximativ 40% – 50% din toată energia folosită este în clădiri și până la 60% din aceasta vine din încălzirea acestora. Arderea combustibililor fosili pentru a genera energie produce dioxid de carbon – un gaz cu efect de seră care mărește încălzirea globală și produce schimbări ale climei. Prin urmare folosirea energiei în clădiri, mai ales încălzirea, creează foarte mult dioxid de carbon.

Există o serie de modalități prin care putem contracara această problemă. Mulți oameni cred că investiția în energia renovabilă sau nucleară este răspunsul, însă aceste tehnologii sunt costisitoare și fiecare are propriile limitări și  potențiale riscuri.

O abordare mult mai responsabilă este ca înainte de toate să reducem cererea, conform principiilor modelului trias energetica, astfel încât cererea să fie satisfăcută prin alte surse mai prietenoase cu mediul. Modalitatea cea mai simplă și mai puțin costisitoare de a reduce cererea este îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor noastre, în alte cuvinte izolarea acestora.

 

PU si cladirile cu consum energetic scazut

Ne îndreptăm către un punct în evoluția construcțiilor europene în care clădirile cu consum energetic foarte scăzut vor deveni o normă.

Standarde precum standardul german PassivHaus și Codul Regatului Unit al Marii Britanii pentru Case Sustenabile nivelul 6 au arătat că asemenea clădiri cu conținut foarte scăzut sau zero conținut de carbon sunt perfect fezabile.

Performanța termică excelentă a izolației poliuretanice garantează că aceasta are un rol major de jucat în obținerea acestor standarde și în clădirile noastre viitoare.

PU – un produs sustenabil

Izolația poliuretanică satisface toate criteriile de dezvoltare sustenabilă:
I. IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI

 • Eficiență termică excelentă – ceea ce duce la economisirii optime de energie și emisii reduse de dioxid de carbon.
 • Impact asupra mediului relativ scăzut la nivelul clădirii – în medie, produsul economisește mai mult de 100 ori mai multă energie decât cea folosită la fabricarea sa.
 • Durabilitate – care duce la performanță pe termen lung și reduce nevoia înlocuirii, prin urmare economisește resurse și energie în timp.
 • Grosime minimă – minimizează amprenta clădirii și maximizează utilizarea terenului.
 • Efect de domino redus asupra întregii structuri – adâncimea pilaștrilor, mărimea încastrărilor, sarcina structurală etc.
 • Transport – izolație mai ușoară și mai subțire care necesită mai puține livrări.
 • Reutilizarea sau reciclarea producției necontaminate sau a deșeurilor de la șantier recuperarea energiei incinerare la sfârșitul vieții utile.

 

II. IMPACTUL ECONOMIC

 • Costuri ale ciclului de viață cât se poate de reduse pentru toate materialele izolante în multe aplicații în construcții noi sau recondiționări.
 • Beneficii mai mari la ratele de investiție față de majoritatea investițiilor în produse financiare.
 • Eficiență energetică sporită în clădiri – care poate duce la economisiri pentru utilizatorul final și venituri disponibile mărite.
 • Spațiu intern mărit sau o amprentă redusă a construcției – maximizând venitul din închiriere sau vânzare și reducând costurile de investiție.
 • Puține ajustări de design pentru case cu consum energetic scăzut – costuri reduse pentru ajustarea produselor de construcție la cerințele de eficiență înaltă și pentru utilizarea materialelor generale.
 • Număr semnificativ de locuri de muncă (în domeniu și în sectoarele conexe).
 • Potențial de creștere – pe măsură ce cererea de izolație în clădiri noi crește și piața de recondiționări se dezvoltă.
 • Securitate energetică (reducerea dependenței de energia importată prin reducerea cererii).

 

III. IMPACTUL SOCIAL